Rólunk

Rólunk

Rólunk

Történet

Komárom-megyében elsőként alakult meg az Igmándvidéke Takarékszövetkezet 1957-ben, mely 1976. október 1-jén a Mocsai Takarékszövetkezettel történő egyesülésekor felvette a Komárom és Vidéke Takarékszövetkezet nevet.

A Takarékszövetkezet 1993-ban csatlakozott az akkor létrehozott Takarékszövetkezeti Integrációhoz. A 90-es évek elejéig cégünk Komáromban és annak vonzáskörzetében volt jelen kirendeltségeivel és szolgáltatásaival, majd az elkezdett fiókhálózat és szolgáltatási skála bővítésnek köszönhetően az ezredfordulóra már két megyében 14 kirendeltségen nyújtottunk pénzügyi szolgáltatást több tízezer ügyfélnek.

A folyamatos fejlődés szükségessé tett a Takarékszövetkezet külső megjelenésében is bizonyos fokú megújulást. Az arculatváltásra 2000. 06. 01-jén került sor, ettől az időponttól a cégnév Pannon Takarékszövetkezetre változott.

A cég a marketingkommunikációja során a korábbiaknál rövidebb, modernebb, könnyebben megjeleníthető Pannon Takarék nevet használta.

A Pannon Takarék 2008. májusában alapító tagként csatlakozott a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. által életre hívott TakarékPont hálózathoz, mely együttműködés egységes lakossági és kis- és középvállalkozói termékeket és szolgáltatásokat kínál azonos márkanév és logó alatt. Ugyanezen év végére a Pannon Takarékszövetkezet egyesült a Tata és Vidéke Takarékszövetkezettel, majd az egyesült cégbe 2009-ben beolvadt az Ásványrárói Takarékszövetkezet is.

A hármas egyesüléssel az ország egyik legnagyobb takarékszövetkezete jött létre, melynek tagsága 2010-ben elhatározta a cég átalakítását.

A Pannon Takarékszövetkezet tagságának döntése és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének engedélye alapján cégünk 2011. január 1-jétől kereskedelmi bankként, Pannon Takarék Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság néven működik tovább.
Bankunk tagja a 2013. évi CXXXV. törvénnyel létrehozott szövetkezeti hitelintézetek új integrációjának és a 2014-ben megalakult garanciaközösségnek, mely az OBA biztosításán túl további 300 Mrd forintos vagyonával garantálja a betétek biztonságát.

2015. augusztus 31-én a Környe – Bokod Takarékszövetkezet, valamint a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet, majd 2016.09.30.-án a Bakonyvidéke Takarékszövetkezet, továbbá a Lébény-Kunsziget Takarékszövetkezet beolvadással egyesült a Pannon Takarék Bankkal, mely fúziókkal tovább erősítettük jelenlétünket Komárom – Esztergom és Győr – Moson Sopron megyében, valamint Budapesten is.

Statégia

Kizárólagosan magyar tulajdonú, regionális hitelintézetként a lakosság, kis-, közép vállalkozások, helyi önkormányzatok és társadalmi szervezetek bankja vagyunk. Helyismeretünkre, helyi kapcsolatrendszerünkre alapozva rugalmas és színvonalas szolgáltatást nyújtunk ügyfeleinknek. Működésünk során együttműködünk a Magyar Takarékszövetkezeti Bankkal illetve a Szövetkezei Hitelintézeti Integrációval, hogy ügyfeleink élvezhessék egy tőkeerős, széleskörű fiókhálózattal és ATM hálózattal rendelkező hitelintézeti csoport előnyeit és biztonságát.

Tulajdonosok

Bankunk 100%-ban hazai tulajdonú hitelintézet, a részvényesi kört magyar magánszemélyek és belföldi társaságok alkotják.

Szervezet

A bank közgyűlése 5 fős igazgatóságot és 6 fős felügyelő bizottságot választ, az operatív irányítást pedig a 6 fős ügyvezető testület látja el.

A cég központja a korábbi egyesülésekből adódó létszámnövekedés miatt, földrajzilag és funkcionálisan két központból irányítva látja el feladatait. A tatai központ támogatja a kirendeltségek üzleti tevékenységét, míg a komáromi központ látja el a gazdálkodással kapcsolatos feladatokat és támogatja a kirendeltségek banküzemi működését.

A bank 45 kirendeltsége 3 régióba osztva működik (Győr, Komárom-Tata, Tatabánya) melyek irányítását, napi operatív támogatását a régió vezetők és asszisztenseik látják el.
 

 

Archívum

Archívum

E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...